Takaisin Isännöintiliitto : Helsinki päivitti ympäristömääräyksiä Helsinki päivitti ympäristömääräyksiä Ajankohtaista Julkaistu: 18.12.2018 Muokattu: 23.3.2020 Helsingin kaupungin päivitetyt ympäristönsuojelumääräykset astuivat voimaan 15.7.2018. Ympäristönsuojelumääräykset täydentävät ympäristönsuojelulakia, ja niiden tavoitteena on ehkäistä ympäristön pilaantumista. Keskeisimmät määräykset Pihojen ja katujen kunnossapitotyöt 18, 22 § Käytä kastelua lakaisukoneessa Riittävän kastelun käyttäminen on erityisen tärkeää hiekoitushiekkaa poistettaessa. Lehtipuhaltimia ei saa käyttää hiekoitushiekan poistamiseen Lehtipuhaltimien aiheuttaman melun takia tulisi myös ensisijaisesti suosia lehtien haravointia. Yörauha Asuin- ja majoitushuoneistojen sekä hoitolaitosten läheisyydessä ei saa tehdä melua aiheuttavia töitä yöaikaan kello 22.00–7.00. Kielto ei koske liikenneväyliin tai yhdyskuntatekniikkaan liittyvää rakennus- ja kunnossapitotyötä tai muuta tilapäistä työtä, jota on liikenneturvallisuuden, liikenteen sujuvuuden tai muun perustellun syyn vuoksi välttämätöntä tehdä öisin. Puutarhajätteen hävittäminen ja kompostointi 14 § Risujen ja vastaavien puutarhajätteiden avopoltto on pääosin kielletty koko kaupunkialueella savuhaittojen ehkäisemiseksi. Puutarhajätettä voidaan sen sijaan kompostoida. Kompostoinnin vaihtoehtona on myös puutarhajätteen vieminen Sortti-asemalle. Puutarhajätettä ei saa viedä metsäalueille. Vaarallisten kemikaalien ja jätteiden varastointi 11, 12 § Vaaralliset kemikaalit ja jätteet on varastoitava niin, etteivät ne vahinkotilanteessa pääse ympäristöön. Tärkeillä pohjavesialueilla varastoinnin on oltava erityisen huolellista. Vaaralliset nestemäiset kemikaalit ja jätteet on varastoitava kaksivaippaisessa säiliössä, erillisessä suoja-altaassa olevassa säiliössä tai sellaisessa varastotilassa, josta kemikaalit eivät pääse ympäristöön. Autojen, koneiden ja veneiden pesu 8, 9 § Autojen ja koneiden toistuva pesu ja hiilivetyliuottimia sisältävien pesuaineiden käyttö on sallittu vain sellaisissa paikoissa, joissa pesuvedet voidaan johtaa hiekanerotuskaivon ja öljynerotuskaivon kautta jätevesiviemäriin. Sama koskee veneiden pesua, tosin tällöin hiekanerotusta ei vaadita. Puhdistamatonta pesuvettä ei saa päästää mereen, avo-ojaan, vesistöihin (esimerkiksi joki, puro tai järvi) tai hulevesiviemäriin. Jos vene huuhdellaan satunnaisesti pelkällä vedellä, voidaan vedet kuitenkin johtaa mereen. Helsingin ympäristönsuojelumääräykset löytyvät kaupungin verkkosivuilta.
Oikeustapaus: Itsenäinen urakoitsija vastuussa ympäristövahingosta (jäsenille) Oikeustapaus: Itsenäinen urakoitsija vastuussa ympäristövahingosta (jäsenille) Oikeustapaukset 30.7.2018 Seurakunta palkkasi urakoitsijan tekemään hautausmaan laajennustöitä. Vastapäiselle kiinteistölle oli kulkeutunut pölyä, joka vahingoitti hirsirakennusta. Kenellä oli vastuu ympäristövahingosta?
Jäsenohje: Talvikunnossapidosta sopiminen (jäsenille) Jäsenohje: Talvikunnossapidosta sopiminen (jäsenille) Jäsenohjeet 31.1.2018 Kuka vastaa talvikunnossapidosta? Mitä kannattaa huomioida, kun talvikunnossapidosta sopii huoltoyhtiön kanssa? Mitkä seikat vaikuttavat vahingonkorvausvastuuseen?
Näin taloyhtiö minimoi liukastumisriskin seurauksineen Näin taloyhtiö minimoi liukastumisriskin seurauksineen Ajankohtaista 2.1.2018 Isännöintiyritys sopii hiekoituksesta ja muusta pihan huollosta huoltoyrityksen kanssa ja hankkii taloyhtiölle kiinteistövakuutuksen, johon kuuluu liukastumisvahingot kattava vastuuvakuutus.
Valitus KHO:een rakentamis- ja ympäristöasioista vaatii nyt luvan Valitus KHO:een rakentamis- ja ympäristöasioista vaatii nyt luvan Ajankohtaista 27.12.2017 Rakentamis- ja ympäristöasioista valittaminen KHO:een edellyttää valituslupaa 1.1.2018 alkaen.