Energiaseminaari tiivisti, mitä taloyhtiöissä voi tehdä energiahukalle
Isännöinnin energiaseminaarin eväät yhdessä korissa, olkaa hyvät.
Isännöinnin energiaseminaarin eväät yhdessä korissa, olkaa hyvät.
Mitä ovat yhtiövastike, hoitovastike, pääomavastike, rahoitusvastike, hissivastike ja laajakaistavastike? Mitkä ovat vastikemaksuperusteet? Miten vesimaksu määräytyy erilaisissa tilanteissa ja miten vesimaksun perusteen muuttamisesta päätetään?
Milloin vesimaksun perusteeksi pitää muuttaa mitattu kulutus? Milloin jo asennetut vesimittarit pitää vaihtaa etäluettaviksi? Miten taloyhtiö varmistaa, että vesimittarit asennetaan oikeaoppisesti? Miten taloyhtiön tulee toimia, jos osakas epäilee vesimittarin lukemaa ja toimintaa, vaikka mittari on asennettu oikein? Onko taloyhtiön palautettava vesimaksut, jos mittarit on asennettu väärin?
Energiatehokkuudessa ei ole aina kyse suuresta remontista, vaan pienilläkin teoilla on suuri vaikutus. Isännöintiliiton Energiabarometri paljastaa kolme asiaa, joissa taloyhtiöt hukkaavat rahaa ja energiaa.
Lakiasiantuntija vastaa
Lakiasiantuntija vastaa
Etäluettavien vesimittareiden myötä osakas voi seurata huoneistonsa vedenkulutusta reaaliaikaisesti, mutta saako vuokranantaja tehdä niin?
Tämä osio on rajattu Isännöintiliiton jäsenyritysten henkilökunnalle. Kirjaudu sisään
Ohje opastaa selvittämään vahinkoihin liittyvät yksityiskohdat niin, että vahingon jälkeen on mahdollisimman selvää, mitä vahinko on aiheuttanut ja miten vauriot korjataan. Ohjeessa käsitellään vesi-, viemäri-, palo- ja suurvahingot sekä vahingot rakentamisen aikana.
Monissa taloyhtiöissä vesimaksu on yhä kiinteä, jolloin vedenkulutuksesta maksetaan kuukausittain yhtiökokouksessa päätetty summa. Huoneistokohtaiset vesimittarit ja niihin perustuva laskutus kuitenkin yleistyvät jatkuvasti. Asukas, joka on tottunut kiinteään vesimaksuun tai joka muuttaa asumaan yksin ensimmäiseen omaan kotiinsa, voi yllättyä tasauslaskun suuruudesta