Kollega palkintopallille? Satsaa hakemuksen perusteluihin

Isännöintiliitto nostaa jälleen valokeilaan esimerkillisiä isännöitsijöitä ja muita isännöintiyrityksissä työskenteleviä asiantuntijoita. Ehdokashaku on Isännöitsijä 2025, Isännöintiammattilainen 2025 -kilpasarjoihin on parhaillaan käynnissä ja päättyy jo 10.maaliskuuta.

Isännöitsijä ja Isännöintiammattilainen sarjoissa valintaprosessi on kaksivaiheinen: Ensin valitaan finalistit, ja heistä myöhemmin kummankin sarjan voittaja. Finalistivalinnat tekee asiantuntijoista koostuva palkintoraati, jonka jäseniä ovat tänä vuonna pääsihteeri Raisa Harju Keskuskauppakamarista, lehtori (liiketoiminta) Tatu Saarinen LAB-ammattikorkeakoulusta ja toiminnanjohtaja Kati Ylivirta Kiinteistöliitto Lapista sekä johtaja Marianne Falck-Hvilstafeldt Isännöintiliitosta.

Kilpasarjoihin valitaan kolme finalistia, jotka julkaistaan Isännöintiliiton kanavilla toukokuussa. Samalla käynnistyy verkossa tapahtuma yleisöäänestys. Eniten ääniä saaneet voittajat julkistetaan Isännöintipäivillä syyskuussa.

Näin teet hyvän hakemuksen

Kun ilmoitat ehdokkaasi mukaan, satsaa erityisesti perusteluihin ja erilaisten työnäyttöjen kuvauksiin, sillä palkintoraati tekee finalistivalinnat hakulomakkeilla saatujen tietojen pohjalta. Konkreettiset esimerkit puhuvat usein puolestaan enemmän kuin korulauseet.

– Palkintojen ensimmäiseen vaiheeseen, jossa asiantuntijaraati valitsee kilpasarjojen finalistit, ei kuulu haastatteluja tai tiedonkeruuta ehdokashakemuksen ulkopuolelta. Eli kaiken sen tiedon, mitä ehdokkaasta haluaa raadille kertoa, pitäisi löytyä ehdokashakemuksesta, vinkkaa viestinnän tuottaja Meri Siippainen Isännöintiliitosta.

Toki hakemukseenkin voi liittää linkin kautta aukeavia lisätietoja, jos ehdokas on vaikkapa esiintynyt lehtihaastattelussa tai jos esimerkiksi työnäyttönä on hanke, josta löytyy tietoa netistä.

Siippainen muistuttaa, että kilpailuun saa ilmoittautua mukaan vaikka joka vuosi, vaikkei finaalipaikka olisikaan edellisvuonna auennut. Joskus onkin käynyt niin, että edellisvuonna ilman finaalipaikkaa jäänyt ehdokas on seuraavana vuonna noussutkin finaaliin.

Toisinaan ehdokkaita jännittää kilpailun tuoma julkisuus. Isännöintiliitolta asiantuntijoilta saa kuitenkin tukea esimerkiksi median kanssa työskentelyyn. Voittajat ovat olleet yleensä tyytyväisiä mahdollisuuksiin, joita kilpailu on tuonut. Lue lisää: Mitä kuuluu palkintovoittajille 2023?

Vuoden työpaikka -sarjassa erilainen hakuprosessi

Isännöintiliiton palkintojen alla palkitaan tänä vuonna myös vuoden paras isännöintialan työpaikka. Vuoden työpaikka -kilpasarjan valintaprosessi on erilainen, sillä finalistivaihetta äänestyksineen ei ole. Tässä kilpasarjassa palkintoraati valitsee voittajan hakemuksen mukana toimitettuja henkilöstötyytyväisyyskyselyn tulosten sekä henkilöstön hyvinvoinnin eteen tehdyn työn perusteella.  Vuoden työpaikka -kisaan ehtii ilmoittautumaan vielä 31.5. asti.

Löytyisikö teiltä ehdokas johonkin kolmesta kilpasarjasta? Tutustu kilpasarjojen ehdokaskriteereihin ja sääntöihin osoitteessa isannointiliitto.fi/palkinnot.